Televiziunea Română a luat act de comunicatul emis astăzi, 17 septembrie 2019, de compania Telestar Media SRTv - deţinătoarea licenţelor de emisie ale posturilor TV Canal 2 şi Canal 3 din Republica Moldova - şi anunţă că face toate demersurile oficiale pentru a recupera frecvenţa naţională de emisie care să permită difuzarea programelor canalului TVR MOLDOVA pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

La data de 17 septembrie, Telestar Media SRL, deţinătoarea licenţelor de emisie a posturilor de televiziune Canal 2 şi Canal 3, a anuţat astăzi că renunţă la frecvenţa naţională pentru Canal 2, care a aparţinut anterior postului de televiziune TVR MOLDOVA, transmite sursa sus-menționată.

Compania Telestar Media SRL a îndemnat autorităţile responsabile din domeniul audiovizualului, ca această frecvenţă naţională să fie returnată Societăţii Române de Televiziune, deţinătorul anterior al acestei frecvenţe, pentru difuzarea în R.Moldova a TVR MOLDOVA.

Detalii: DOC // Canal 2 renunță la frecvență și solicită ca aceasta să fie întoarsă către TVR-Moldova

De precizat că acum două luni Partidul Unității Naționale din Republica Moldova a transmis premierului Maia Sandu o scrisoare în care a solicitat reatribuirea celei de-a doua frecvențe naționale a Republicii Moldova către SRTv respectiv postului național românesc TVR.

Potrivit unui comunicat de presă al formațiunii, „postul public de televiziune TVR şi-a încetat emisia în Republica Moldova pe data de 27 septembrie 2007, în urma unei decizii a Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), pentru o pretinsă datorie pe care ar fi avut-o faţă de Ministerul Dezvoltării Informaţionale de atunci. Imediat, licenţele de emisie luate de la SRTv au fost acordate, în urma unui concurs, firmei off-shore Telefe M International controlată de Vlad Plahotniuc”.

Detalii: PUN cere Maiei Sandu reatribuirea frecvenței naționale postului public românesc TVR