Vasile Ernu, scriitor român, eseist, comentator politic, editorialist, născut în Basarabia, a criticat crucifixul intalat duminica trecută de către Andrei Năstase în clădirea Ministerului Afacerilor Interne. Potrivit lui Ernu, ar fi vorba despre un fenomen politic devenit obișnuință.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, scriitorul Vasile Ernu, cu referire la crucifixul inaugurat de Năstase la MAI, scrie că:

Basarabia în câteva cuvinte

M-am întors noaptea asta din Basarabia.
Situaţia de acolo?
Tragic - e deja un cuvânt îndulcit. Nu mai spune nimic.

Aici e un fenomen politic devenit obişnuinţă:
cu cât dezastrul politic, economic şi social e mai mare cu atât soluţiile şi polemicile sunt pe teme cât mai halucinante. Când totul se năruie bătăliile se dau pe teme simbolice, fără nicio legătură cu realitatea.

Poza spune tot: „Năstase a instalat un ditamai crucifix în sediul Ministerului Afacerilor Interne și l-a sfințit cu aghezme de la două Mitropolii." Acesta e noul val politic: la 100 de zile de guvernare.

Amintim că decizia ministrului Afacerilor Interne, Andrei Năstase, de a instala un crucifix în holul instituției pe care o conduce de trei luni, a fost criticată și de fostul premier Ion Sturza, dar și  a fost ironizată de mai mulți internauți pe rețelele de socializare.