Procuratura Generală anunță că reținerea deputaților fracțiunii Partidului „ȘOR”, Reghina Apostolova și Marina Tauber, a fost necesară din cauza că aceștia au părăsit incinta Parlamentului și s-au deplasat într-o direcție necunoscută.

Luni, 16 septembrie 2019, Procurorul General interimar, Dumitru Robu, a solicitat în Parlament ridicarea imunității deputaților în Parlament Marina Tauber și Reghina Apostolova, însă părăsirea incintei și deplasarea lor într-o direcție necunoscută, au făcut necesară reținerea acestora, în scopul aplicării măsurilor de urmărire penală. Procuratura Generală menționează că scopul solicitării de azi în fața Parlamentului nu a urmărit reținerea expresă a persoanelor vizate – deși legea permite – ci ridicarea imunității pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală, care include un set complex de măsuri”, se menționează în comunicatul PG.
 
De precizat că Parlamentul, cu votul a 56 de deputați, a ridicat imunitatea parlamentară celor două parlamentare. Ulterior, ele au fost reținute în municipiul Orhei.