Guvernarea s-a schimbat, dar cumătrismul a rămas în R. Moldova. Ministrul Economiei Vadim Brînzan l-a numit recent pe cumătrul său Eugeniu Moraru șef la Agenția Proprietăți Publice, asta deși premierul Maia Sandu promitea anterior că blocul ACUM nu va permite să fie puși în funcții oameni cu legături de rudenie. Inclusiv ministrul spunea că nu va accepta cumătrismul.

Informația despre conflictul de interese dintre Brînzan cu Moraru a fost dezvăluită astăzi de bloggerul Eugen Luchianiuc. 

„E fain când după ce scrii ceva primești informație nouă despre caz. Ieri scriam despre noul director interimar al Autorității Aeronautice Civile, Alexandru Fiti. Acesta se adeverește că e prieten bun cu Eugeniu Moraru, proaspăt șef la Agenția Proprietății Publice. Ei au lucrat și au spălat rublet de la Consiliul Europei la Crime Informatice.Partea cea mai faină este că Eugeniu Moraru este cumătru cu ministrul Vadim Brânzan”, a scris bloggerul. 

„Și tot normal, toți tac. Pentru că e transparență mat în decizii și pentru că îi suflă în cur acetei guvernări pro-europene care se cacă de la etajul 5 pe toți cei loiali.
Hai noroc și numai bine”, a mai spus Luchianiuc.

Este de precizat și faptul că chiar ministrul Brânzan a declarat recent că nu va accepta cumătrismul, nepotismul și nănășismul

El a menționat într-o conferință de presă că nu va tolera corupția și i-a îndemnat pe funcționari să se adreseze direct dacă vor fi supuși vreodată presiunilor.

Voi încuraja profesionalismul și nu voi accepta cumătrismul, nepotismul și nănășismul. Trebuie să existe o etică a muncii: ori faci lucrul bine, ori nu îl faci deloc”, a precizat el.

Detalii: Ministrul Economiei, Vadim Brînzan: Nu voi accepta cumătrismul, nepotismul și nănășismul