Unul dintre cei doi ofițeri din cadrul Direcției Investigarea Fraudelor Economice a Inspectoratului Național de Investigații s-a dovedit a fi fiul unui general de divizie care anterior a deținut funcția de ministru interimar al R.Moldova. Cel puțin așa ne-au comunicat sursele noastre din cadrul INI.

Potrivit surselor Deschide.MD, dar care au solicitat să le fie păstrat aninimatul, este vorba despre Vlad Coropceanu, fiul generalului de divizie Ion Coropceanu.

Generalul Ion Coropceanu din 1998 a fost comandant al Armatei Naţionale şi şef al Marelui Stat Major, care s-a pensionat de câţiva ani.

Coropcean a fost și ministru interimar al Apărării Republicii Moldova, în perioada iunie-iulie 2007, și s-a învrednicit în 2006 de Ordinul „Credința Patriei” clasa III, oferit de președintele Vladimir Voronin. În 2008, acesta a fost avansat la gradul de general de divizie (cu 2 stele), prin decret prezidențial.

În martie 2013 Ion Coropceanu a fost numit consilier al prim-ministrului, funcție pe care a deținut-o până în perioada Guvernului Filip.

Amintim că în această dimineață, procurorii Anticorupție și ofițerii CNA au descins cu percheziții acasă la Vlad Coropceanu, dar și la domiciliul șefului său, Vitalie Procopii, în urma cărora cei doi au fost reținuți.

Ulterior, procuroii și ofițerii CNA au descins cu percheziții și în birourile acestora de la INI. Potrivit unui comunicat al Procuraturii Anticorupție, publica t pe pagina de Facebook, acțiunile procesuale au fost desfășurate în cadrul urmăririi penale inițiate pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență și corupere pasivă, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari.

Potrivit materialelor cauzei, subalternul a pretins și primit mijloace bănești în sumă de 14950 Euro de la un agent economic, susținând că poate influența asupra șefului său ca acesta să nu transmită materialele avute la examinare organului de urmărire penală pentru pornirea procesului penal pe faptul comiterii evaziunii fiscale de către agentul economic. După primirea mijloacelor băneşti, ultimul nu a fost tras la răspundere penală.
Ca rezultat al acțiunilor de urmărire penală efectuate au fost identificate și ridicate obiecte și documente aferent obiectului investigației”, se arată în postare.

UPDATE // Ofițeri DIFE reținuți dis-de-dimineață de CNA și PA. Urmează percheziții la INI

Procuratura a luat apă în gură în cazul perchezițiilor de la INI

IGP confirmă: Procurorii și ofițerii CNA fac percheziții acum în birourile a doi ofițeri ai INI