Procuratura Anticorupție s-a răzgândit și a confirmat într-o postare pe pagina de Facebook perchezițiile și reținerea a doi ofițeri din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, despre care a scris Deschide.MD încă de la prima oră a acestei zile. Asta deși, anterior, solicitată telefonic, Cătălina Bogonos, purătorul de cuvânt al Procuraturii Anticorupție, întrebată despre această operațiune a declarat că: „Nu confirmă”.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Procuraturii Anticorupție, perchezițiile s-au soldat cu reținerea a doi ofițeri de investigație (un șef de direcție și un subaltern de-al său) din cadrul Inspectoratului Național de Investigație al IGP.

„Descinderile s-au desfășurat astăzi, 12.09.2019, atât în biroul de serviciu al șefului de direcție, dar și la domiciliul și în autoturismele celor 2 ofițeri. Acțiunile procesuale au fost desfășurate în cadrul urmăririi penale inițiate pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență și corupere pasivă, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari.
Potrivit materialelor cauzei, subalternul a pretins și primit mijloace bănești în sumă de 14950 Euro de la un agent economic, susținând că poate influența asupra șefului său ca acesta să nu transmită materialele avute la examinare organului de urmărire penală pentru pornirea procesului penal pe faptul comiterii evaziunii fiscale de către agentul economic. După primirea mijloacelor băneşti, ultimul nu a fost tras la răspundere penală.
Ca rezultat al acțiunilor de urmărire penală efectuate au fost identificate și ridicate obiecte și documente aferent obiectului investigației, ambii ofițeri fiind reținuți pe un termen de 72 de ore, în izolatorul CNA”, se arată în postare.

UPDATE // Ofițeri DIFE reținuți dis-de-dimineață de CNA și PA. Urmează percheziții la INI

Procuratura a luat apă în gură în cazul perchezițiilor de la INI

IGP confirmă: Procurorii și ofițerii CNA fac percheziții acum în birourile a doi ofițeri ai INI