O metodă inedită de a lupta cu alcoolismul a fost pusă în aplicare de către preoții din Federația Rusă. Aceștia s-au înarmat cu zeci de litri de agheasmă, două icoane, au urcat la bordul unui avion și au sfințit orașul Tveri. Aceștia au luat cu ei și un bărbat care s-ar fi lăsat de băut ca prin minune,

Totul s-a întâmplat ieri, 11 septembrie, în orașul Tveri, când a fost sărbătorită ziua împotriva alcoolismului. Presa rusă scrie că așa zisul „zbor sfânt” a fost efectuat la bordul unui avion de model AN-2, iar în fruntea soborului de preoți s-a aflat însăși mitropolitul regiunei Tveri.

La bordul avionului, pe lângă cele 70 de tone de apă sfântă, preoții au luat cu ei icoana „Cupa încă nebăută” și icoana lui „Ioan Botezătorul”, dar și un cuplu, soț și soție, care unul dintre ei ca „prin minune” s-ar fi lăsat de băut.

Presa rusă scrie cu referire la unul dintre preoții care au participat la această acțiune că, acest „zbor sfânt” este un fel de ritual în orașul Tveri, încă din anul 2006. Potrivit acestuia există cazuri reale când după aceste acțiuni au fost înregistrate cazuri concrete când oamenii s-au lăsat de băut.

„Vreți - credeți, vreți - nu credeți, dar avem un caz când soțul a văzut avionul și i-a zis spus soției că se lasă de băut și s-a ținut de cuvânt”, s spus unul dintre preoții care au organizat evenimentul.