La această oră procurorii anticorupție și ofițerii CNA efectuează percheziții în birourile a doi ofițeri din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al IGP, așa cum a scris dimineață Deschide:MD. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către Mariana Bețivu, ofițerul de presă al IGP, asta deși anterior, Cătălina Bogonos, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Anticorupție a refuzat să confirme operațiunea.

Solicitată telefonic Mariana Bețivu, ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, a declarat pentru Deschide.MD că la această oră au loc percheziții în birourile a doi angajați ai INI, iar cu mai multe detalii despre acest caz vor reveni pe parcursul zilei.

De altă parte, Cătălina Bogonos, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Anticorupție, a spus că nu confirmă faptul că procurorii anticorupție ar fi reținut doi ofițerii din cadrul INI, dar și că aceștia ar fi efectuat percheziții la INI.

„Nu se confirmă. La moment nu se cunoaște. Nu vă pot spune nimic, eu cunosc”, a spus Bogonos.

Am încercat să aflăm mai multe detalii despre acest caz de la Eduard Varzari, șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, însă acesta nu a binevoit să răspundă la apelurile insistente ale reporterilor Deschide.MD.

Reprezentanții CNA susțin că de acest caz se ocupă PA, iar ofițerii CNA doar le acordă suportul necesar.

Amintim că Deschide.MD a scris în această dimineață, pe surse, despre faptul că doi ofițeri din cadrul Direcției Investigarea Fraudelor Economice din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al IGP au fost încătușați, după ce masacații CNA și procurorii Anticorupție au descins cu percheziții la domiciliul acestora. 

Surse apropiate anchetei, sub protecția anonimatului, au declarat pentru Deschide.MD că cei doi angajați INI reținuți în această dimineață ar fi Vlad Coropceanu, șef de secție în cadrul DIFE, și Vlad Coropceanu.

Cei doi sunt suspectați de ofițerii CNA că ar fi perceput taxe de la agenții economici între 30 și 50 mii de eruo. Sursele noastre mai spun că procurorii anticorupție și CNA ar urma să descindă cu percheziții și la Inspectoratul Național de Investigații, însă, potrivit lui Vasile Balica, șeful INI, până la ora 09:00 nu a avut loc nicio percheziție.

Procuratura a luat apă în gură în cazul perchezițiilor de la INI

UPDATE // Ofițeri DIFE reținuți dis-de-dimineață de CNA și PA. Urmează percheziții la INI