După ce Deschide.MD a scris, cu referire la surse apropiate anchetei, despre faptul că doi ofițeri din cadrul DIFE au fost reținuți de către ofițerii CNA și procurorii Anticorupție în această dimineață, dar și că la INI ar urma să aibă loc percheziții, am încercat să obținem mai multe detalii despre această operațiune, însă reprezentanții Procuraturii Generale și Procuraturii Anticorupție au refuzat să confirme informațiile.

Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, întrebat despre această operațiune, ne-a răspuns printr-un mesaj că: „Au fost solicitate informații de la subdiviziuni pentru confirmarea sau infirmarea datelor, însă  acum nu avem. Revenim când putem”.

De altă parte, solicitată telefonic, Cătălina Bogonos, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Anticorupție, a spus că nu confirmă faptul că procurorii anticorupție ar fi reținut doi ofițerii din cadrul INI, dar și că aceștia ar fi efectuat percheziții la INI.

„Nu se confirmă. La moment nu se cunoaște. Nu vă pot spune nimic, eu cunosc”, a spus Bogonos.

Am încercat să aflăm mai multe detalii despre acest caz de la Eduard Varzari, șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, însă acesta nu a binevoit să răspundă la apelurile insistente ale reporterilor Deschide.MD.

Reprezentanții CNA susțin că de acest caz se ocupă PA, iar ofițerii CNA doar le acordă suportul necesar.

Amintim că în această dimineață, doi ofițeri din cadrul Direcției Investigarea Fraudelor Economice din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al IGP au fost încătușați, după ce masacații CNA și procurorii Anticorupție au descins cu percheziții la domiciliul acestora. 

Surse apropiate anchetei, sub protecția anonimatului, au declarat pentru Deschide.MD că cei doi angajați INI reținuți în această dimineață ar fi Vitalie Procopii, șef de secție în cadrul DIFE, și Vlad Coropceanu.

Cei doi sunt suspectați de ofițerii CNA că ar fi perceput taxe de la agenții economici între 30 și 50 mii de eruo. Sursele noastre mai spun că procurorii anticorupție și CNA ar urma să descindă cu percheziții și la Inspectoratul Național de Investigații, însă, potrivit lui Vasile Balica, șeful INI, până la ora 09:00 nu a avut loc nicio percheziție.

News Alert // Ofițeri DIFE reținuți dis-de-dimineață de CNA și PA. Urmează percheziții la INI