Doi ofițeri din cadrul Direcției Investigarea Fraudelor Economice din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al IGP au fost încătușați în această dimineață, după ce masacații CNA și procurorii Anticorupție au descins cu percheziții la domiciliul acestora. În curând, potrivit surselor Deschide.MD, procurorii Anticorupție și ofițerii CNA urmează să descindîă cu percheziții și la INI.

UPDATE // 10:22 // Reprezentanții Procuraturii Generale și Procuraturii Anticorupție au refuzat să confirme informațiile, sau să ofere mai mutle detalii. 

Solicitată telefonic, Cătălina Bogonos, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Anticorupție, a spus că nu confirmă faptul că procurorii Anticorupție ar fi reținut doi ofițerii din cadrul INI, dar și că aceștia ar fi efectuat percheziții la INI.

„Nu se confirmă. La moment nu se cunoaște. Nu vă pot spune nimic, eu cunosc”, a spus Bogonos.

Procuratura a luat apă în gură în cazul perchezițiilor de la INI

Știrea Inițială

Surse apropiate anchetei, sub protecția anonimatului, au declarat pentru Deschide.MD că cei doi angajați INI reținuți în această dimineață ar fi Vlad Coropceanu, șef de secție în cadrul DIFE, și Vlad Coropceanu.

Cei doi sunt suspectați de ofițerii CNA că ar fi perceput taxe de la agenții economici între 30 și 50 mii de eruo. Sursele noastre mai spun că procurorii anticorupție și CNA ar urma să descindă cu percheziții și la Inspectoratul Național de Investigații, însă, potrivit lui Vasile Balica, șeful INI, până la această oră nu au avut nicio percheziție.