(UPDATE 16.10): Solicitat telefonic, Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt al PG, ne-a spus că nu cunoaște dacă Grigorciuk va fi reținut sau nu și a ținut să menționeze că procurorii examinează cazul în normele prevăzute de lege pentru a stabili toate circumstanțele. Între timp, Grigorciuk continuă nestingherit să facă postări și comentarii pe pagina sa de Facebook.

După ce reprezentanții Poliției au confirmat atacul lui Pavel Grigorciuk asupra procurorului Nicu Șendrea, recidivistul a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie în care apare nestingherit, alături de Iurie Bolboceanu, acuzat anterior de „trădare de Patrie” și achitat recent de Curtea de Apel, la o terasă din capitală. La fel, acesta a postat un video din care rezultă că Grigorciuk ar fi vărsat cafea peste Șendrea, iar procurorul îi spune: „Îți pare că această chestiune va fi trecută așa cu vederea?”.

Potrivit Nataliei Stati, ofițerului de presă al Poliției Capitalei, după ce au fost făcute cercetările la fața locului, cazul a fost preluat de către Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Botanica.

Solicitat telefonic, atât Ștefan Șaptefrați, procurorul mun.Chișinău, cât și Marcel Cimbir, procurorul oficiului Botanica, nu au răspuns la apelurile insistente.

Amintim că Pavel Grigorciuk l-a atacat cu puțin timp în urmă pe procurorul Nicu Șendrea. Cazul s-a întâmplat la Botanica. Informația a fost confirmată de către ofițerul de presă al IGP, Mariana Bețivu.

Victima a fost transportată la spital, iar presupusul agresor se află la fața locului.

Detalii: Recidivistul Pavel Grigorciuk l-a atacat pe procurorul Nicu Șendrea