Activistul Pavel Grigorciuk l-a atacat cu puțin timp în urmă pe procurorul Nicu Șendrea. Cazul s-a întâmplat la Botanica. Informația a fost confirmată de către ofițerul de presă al IGP, Mariana Bețivu.

Contactat telefonic, Natalia Stati, ofițerul de presă al Poliției capitalei, a declarat că apelul a parvenit la ora 13.45 la Serviciul 112 despre faptul că a avut loc un conflict dintre două persoane de pe strada Teilor. La fața locului s-a deplasat grupul operativ pentru a stabili toate circumstanțele.

Victima a fost transportată la spital, iar presupusul agresor se află la fața locului.

De altă parte, Igor Curov, vicedirectorul medical al IMU, ne-a declarat că nu cunoaște dacă procurorul a fost transportat la instituția pe care o reprezintă.

Am încercat să luăm legătura cu Nicu Șendrea, însă acesta are telefonul deconectat. Ulterior, procurorul a răspuns la apelul jurnaliștilor Deschide.MD, dar a refuzat să vorbească, menționând că este ocupat și ne-a rugat să revenim mai târziu.

Amintim că nu este primul caz când recidivistul Grigorciuk atacă persoanele cu funcții de răspundere. În după-amiaza zile de 21 martie 2019, aflându-se în parcul central „Ştefan cel Mare” din capitală, Grigorciuk l-a agresat verbal cu cuvinte necenzurate şi jignitoare pe parlamentarul Sergiu Sârbu, după care l-a apucat de haină şi i-a aplicat, în mod intenţionat, o lovitură cu mâna în regiunea feţei, continuând să-l insulte. Incidentul a avut loc în prezenţa colegilor victimei, dar şi altor persoane care se aflau în locul public.

În urma acţiunilor ilegale ale agresorului, victima a fost internată în spital cu vătămări corporale, calificate de catre experţii medico-legişti ca fiind uşoare.

Grigorciuk a ajuns în atenţia organelor de drept încă acum cinci ani. Astfel, în primăvara anului 2015, acesta a fost condamnat la amendă penală după ce a bătut şi insultat un cetăţean german într-un local din capitală, deteriorând şi mai multe bunuri. Până în prezent, acesta se eschivează de la achitarea amenzii penale. 

O altă condamnare pentru dezordinile în masă și violențele la sediul Procuraturii Generale din septembrie 2016. Atunci, inculpatul, împreună cu alte şase persoane au compărut pe banca acuzaţilor pentru organizarea, conducerea şi participarea activă la săvârșirea acțiunilor ilegale, au chemat la nesupunere violentă activă la cerinţele legitime ale reprezentanţilor autorităţilor și au aplicat violenţa, inclusiv cu utilizarea unor obiecte în calitate de arme.

Pentru aceste acţiuni, inculpatul a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 4 ani. 

De asemenea, din anul 2014 şi până în prezent acesta şi-a completat şi cazierul contravenţional cu 4 contravenţii pentru o serie de acţiuni huliganice, ultragieri şi alte acţiuni violente, pentru care a fost pedepsit de către instantele naţionale cu amenzi, la fel neachitate de făptaş până în prezent.

Știrea se actualizează!