Doi bărbați, aflați în stare de ebrietate, au fost surprinși în timp ce își preparau mâncarea la memorialul din municipiul Bălți. Cei doi, făceau frigărui pe Focul veșnic de la monumentul „Ostașilor eliberatori”, iar la întrebarea trecătorilor au declarat că nu pot mânca carne crudă. De precizat că un caz asemănător a avut loc în anul 2016 când un bărbat din raionul Rîșcani a copt niște pulpe de pui.

Imaginile video au fost publicate pe rețeaua Facebook de către jurnalista Daria Slobodcicova.

Solicitată telefonic, Eugenia Molceanov, ofițerul de presă al IP Bălți, a declarat pentru Deschide.MD că oamenii legii s-au autosesizat în legătură cu acest caz și urmează să stabilească identitate persoanelor.

Reamintim că un caz similar a avut loc la Bălți și în anul 2016. Atunci un bărbat de 44 de ani din Rîșcani a copt niște pulpe de pui la Focul veşnic de la monumentul „Ostașilor eliberatori” de la Bălți.

Asemenea acțiuni sunt calificate drept huliganism, iar dacă vor fi găsiți vinovați, făptașii riscă pedeapsă cu aplicarea amenzii în mărime de până la 14 mii de lei sau închisoare de până la 3 ani.