Autorităţile municipiului Comrat vor implementa un proiect ce va înlesni deplasarea persoanelor cu dizabilităţi. Programul a fost discutat recent de către primarul oraşului, Serghei Anastasov, cu reprezentanţii Centrului pentru drepturile oamenilor cu posibilităţi limitate, transmite MOLDPRES.

Părţile au vorbit despre un proiect-pilot, realizat de Ambasada Finlandei, care are scopul să asigure acces liber pentru persoanele cu probleme ale aparatului locomotor.

Proiectul prevede consiliere pentru autorităţile publice locale la monitorizarea accesului persoanelor cu dizabilităţi  în clădirile publice şi de interes comun şi, respectiv, crearea condiţiilor necesare pentru această categorie de populaţie, indică comrat.md.

Potrivit lui Serghei Anastasov, municipalitatea din Comrat este gata să creeze condiţii optime pentru cetăţenii cu nevoi speciale, „dezvoltând astfel nivelul de confort al infrastructurii urbane”.

Proiectul amintit, susţinut de Finlanda, este implementat în şase oraşe din Republica Moldova, inclusiv Comrat şi Ceadâr-Lunga.