În trei ani și jumătate, 151 de mii de utilizatori de telefonie mobilă și fixă s-au portat. Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) a prezentate rezultatele de până acum ale serviciului care permite oricărui utilizator de telefonie să-şi păstreze numărul de telefon atunci când îşi schimbă furnizorul. Serviciul a fost lansat în iulie 2013.

Datele statistice arată că cei mai interesați în serviciul de portare a numerelor au fost utilizatorii de telefonie mobilă. Numărul acestor utilizatori a depășit cifra de 138 de mii, ceea ce constituie 91% din numărul total al beneficiarilor serviciului de portare, transmite IPN.

Din cele 138 mii de numere de telefonie mobile cele mai multe – circa 82 de mii – a primit în reţeaua sa „Moldcell”. În reţeaua „Orange Moldova” au fost portate  peste 31 de mii de numere, iar în reţeaua „Moldtelecom” – circa 23 de mii.

Conform reglementărilor emise de ANRCETI, orice utilizator de telefonie poate beneficia de serviciul de portare a numerelor în maximum cinci zile lucrătoare de la depunerea cererii respective la furnizorul pe care l-a ales. Acest serviciu este oferit de către furnizori în mod gratuit.