Trei persoane sunt căutate de poliție, după ce au incendiat mai multe unități de tehnică agricolă pe un câmp din localitatea Slobozia Mare, raionul Cahul. Mariana Bețivu, ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, a declarat pentru Deschide.MD că aceștia ar fi legat paznicul, iar ulterior au incendiat 3 tractoare și 2 combine, dar și un camion de marca Scania.

Unitățile de tehnică agricolă: trei tractoare de marca Fendt 936, Fendt 515, Fendt 926, două combine de marca CLAAS Lexion 750, CLAAS Lexion 570, dar și un camion de maarca SCANIA L124, care aparțin unei companii moldo-germană, au fost aduse pe câmpul din Slobozia Mare în noaptea de sâmbătă, 31 august, iar înspre dimineață acestea au fost distruse în totalitate de flăcări.

Mariana Bețivu, ofițerul de presă al IGP, a declarat pentru Deschide.MD că incendiul a fost provocat intenționat, după miezul nopții, de către trei persoane cu cagule pe cap.

„Trei persoane a căror identitate încă nu a fost stabilită, în jurul orei 00:15, cu cagule pe cap, au scos paznicul din cabina camionului și i-au imobilizat mâinile și picioarele cu bandă adezivă. Ulterior, i-au acoperit capul cu o plapumă, după care au incendiat unitățile de tehnică agricolă”, ne-a spus Bețivu.

Flăcările au distrus în totalitate două tractoare, două combine, un camion cu tot cu remorcă, dar și au afectat 2 cultivatoare  și remorca unui tractor. 

Preliminar, suma pagubelor se ridică la câteva sute de mii de euro, iar oamenii legii interprind toate măsurile de rigoare pentru a îi identifica pe făptași.

FOTO // Un incendiu din Cahul a distrus mai multe tractoare și combine