Poliţia de Frontieră informează că la ora actuală în trei puncte de trecere se semnalează trafic intensiv. Este vorba de punctul de trecere comun Palanca, Tudora şi Criva-Mamaliga.

De la ora 03:30 pe sensul de ieşire din ţară au început să crească timpii de aşteptare în punctul de trecere comun Palanca, iar către ora 08:30 - trafic intensiv şi un flux continuu de mijloace de transport. S-au deschis spre circulaţie toate pistele, inclusiv este direcţionat o parte din flux pe alte două benzi destinate intrării în ţară. Majoritatea sunt conaţionalii care au ales să se bucure de zilele libere pe litoralul Mării Negre din Ucraina.

Totodată, trafic intensiv este la această oră şi în punctul de trecere Tudora. Rândul format la intrarea în Ucraina, din punctul de trecere ucrainean Starokazacie, se întinde pe partea moldovenească. Astfel că circulaţia prin acest punct de trecere este anevoioasă.

Trafic intensiv a fost de dimineaţă în punctul de trecere Criva-Mamaliga, circa o sută de mijloace de transport au format coadă pentru a ieşi din ţară. La linia de control a fost suplimentat numărul de angajaţi, dar şi în ajutor au intervenit poliţiştii de frontieră din Direcţia regională Nord. La ora actuală, rândul a fost redus la 30 de maşini şi timpul de aşteptare nu depăşeşte 30 de minute. Poliţia de Frontieră recomandă călătorilor la traversarea frontierei în regiunea în cauză să opteze pentru cel mai apropiat punct de trecere Larga-Kelmenţî, care activează în regim normal.

Precizăm că angajaţii din sectorul bugetar au o minivacanţă de patru zile în contextul marcării, pe 27 august a Zilei Independenţei şi urmează să revină la serviciu miercuri, 28 august.