Kickboxerul Ion Şoltoianu, condamnat pentru omor, şantaj şi deţinere ilegală de arme, a fost eliberat astăzi din Penitenciarul de la Cricova, după ce magistrații de la Judecătoria Chișinău au luat o decizie în acest sens. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către Oleg Pantea, purtătorul de cuvânt al ANP.

Solicitat telefonic, Oleg Pantea, ne-a spus că astăzi, reprezentatntul legal a lui Șoltoianu s-a prezentat la instituția de detenție cu decizie judecătorească prin care instanța a constatat că acesta a fost ținut în „condiții inumane” și a fost astfel eliberat.

„Prin aplicarea mecanismului compensator, magistrații i-au redus din termen calculând diferența dintre termenul executat și perioada redusă”, ne-a spus Pantea.

Totodată, Pantea a ținut să menționeze că juriștii ANP au atacat decizia judecătorilor la Curtea de Apel.

Amintim că, anterior Magistraţii Curţii Supreme de Justiţie au respins apelul avocaților acestuia şi au menţinut în vigoare decizia Curţii de Apel Chişinău prin care sportivul a fost condamnat la 12 ani de închisoare (inițial, condamnarea din 2013 a fost de 14 ani).

În 2011, Ion Şoltoianu l-a împuşcat mortal la o terasă din Capitală pe fostul poliţist Ion Stratulat, ginerele generalului Alexei.

Imediat după aceasta Şoltoianu a fugit din Chişinău, dar a fost reţinut în Varniţa. Avocaţii sportivului insistau atunci, că clientul lor a tras în legitimă apărare şi era în stare de afect.