Secretarul General al Guvernului, Andrei Spînu cere demisia lui Vladimir Țurcan din funcția de președinte al Curții Constituționale. Totodată, acesta cere ca în loc să fie ales o persoană din actuala componență, care să fie apolitică. Declarația a fost făcută pe pagina sa de facebook.

„Nu am scris de multișor aici. Dar, numirea dlui Țurcanu în calitate de Președinte la Curtea Constituțională nu poate fi lăsată așa. Cred că dl Țurcanu trebuie să-și prezinte demisia din funcția de Președinte și noua componență a CC să aleagă un președinte neafiliat politic”, a scris Andrei Spînu, secretarul General al Guvernului.

Precizăm că și pemierul Maia Sandu s-a arătat nemulțumită de faptul că un exponent al PSRM conduce Curtea Constituțională așa că solicită fiecărui judecător să spună pentru cine și-a dat votul în timpul procedurii de alegere a președintelui CCM. Asta chiar dacă vineri, fracțiunea PAS nu a avut nicio obiecție și a votat pentru candidatura lui Vladimir Țurcanu la funcția de judecător CCM.

Socialistul Vladimir Țurcan a fost ales în calitate de Preşedinte al Curţii pe judecătorul Vladimir Ţurcan. Potrivit legii, Preşedintele Curţii se alege prin vot secret, pentru un termen de trei ani, cu majoritatea voturilor judecătorilor.

Detalii: Confirmat: Vladimir Țurcan a fost ales președintele Curții Constituționale

Aceasta este a doua reacție de nemulțumire din partea Maiei Sandu de când este formată majoritatea parlamentară ACUMPSRM, prima fiind atunci când a fost numit fostul consilier al președintelui Dodon în funcția de director CNA. Cu toate acestea Maia Sandu nu a cerut anularea concursuluii și organizarea altui concurs nou. 

Detalii: Maia Sandu: Concursul pentru funcția de șef al CNA nu a fost unul onest