O companie din Guernsey, NR Investments Ltd, a fost de acord să achiziționeze o participație de 95% la Avia Invest, operatorul Aeroportului Internațional Chișinău din Moldova.

Acordul a fost ratificat astăzi între reprezentanții Avia Invest LLC (Avia Invest) și singurul beneficiar al NR Investments, Nat Rothschild.

Operațiunile și managementul Aeroportului Internațional Chișinău transferate către un concesionar - Avia Invest - în noiembrie 2013, în cadrul unui model de parteneriat public-privat, prin care a fost determinat un program de investiții în trei etape pe parcursul a șase ani.

În acea perioadă, Avia Invest propunea o modernizare completă a aeroportului, inclusiv un terminal inteligent pentru pasageri, modernizarea pistei și șorțului, parcarea pe mai multe niveluri și alte îmbunătățiri ale infrastructurii aeroportului, scrie airport-world.
 
Avia Invest a comercializat cu succes și aeroportul, care se află la răscrucea fluxurilor de pasageri între Asia și Europa, atrăgând noi transportatori cu servicii complete și low-cost.

În prezent, 16 companii aeriene includ aeroportul în rețelele lor, care deservesc 38 de destinații puternice, inclusiv Londra, Dublin, Paris, Istanbul și Moscova.
 
Aeroportul Internațional Chișinău a gestionat 2,8 milioane de pasageri în 2018, o creștere anuală cumulativă de 14,8% din 2010. În 2019 se preconizează să depășească trei milioane de pasageri.
 
Înființat în 2007, NR Investments are o experiență vastă și experiență în investiții în infrastructura proprietății și în Europa Centrală.

Investițiile anterioare includ Porto Montenegro, un port maritim de super yacht premiat; Trigranit, cel mai mare dezvoltator imobiliar din Europa Centrală; complexul de film Korda Studios din Budapesta, Ungaria, precum și multiple dezvoltări de sine stătătoare în toată regiunea.
 
Anunțuri suplimentare vor fi făcute în septembrie.