O fetiță în vârstă de 8 anișori a fost salvată de la înec de către angajații stației de salvare nr.1 din orașul Vadului lui Vodă, după ce a fost lăsată fără supraveghere și a intrat în apele râului Nistru.

Potrivit unui comunicat al IGSU, în după-amiaza zilei de 18 august, în jurul orei 14:25, fata nefiind supravegheată a intrat în apa râului și a fost la un pas de a se îneca.

„Potrivit primelor informații minora se afla pe plajă cu părinții, însă aceștia nu au observat când fata a mers în apă. Salvatorii au fost alertați de strigătele de ajutor a celor din preajmă și au intervenit de urgență, reușind să scoată copilul. La mal, aceasta a fost preluată de către un echipaj al Serviciului Asistență Medicală Urgentă pentru ulterioare îngrijiri”, se arată în comunicat.

În acest context Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat populația despre riscul aflării minorilor în preajma bazinelor acvatice fără monitorizarea maturilor.

Mai mult, salvatorii îndeamnă persoanele care au în grijă minori să nu le permită scăldatul de unii singuri, în special în râuri și lacuri unde  sunt curenți puternici  de apă. IGSU amintește că recent doi minori de 7 și 13 ani și-au pierdut viața după ce au intrat într-un rezervor de apă din apropierea localității Alexăndreni, raionul Sângerei.