Presiunile la care ar fi fost supus în ultima vreme l-ar fi determinat pe omul de afaceri Iurie Luncașu să-și ia viața, spun surse ale Ziarului Național

Cel puțin, așa afirmă surse din Poliție care fac referire la declarațiile unor apropiați ai lui Iurie Luncașu. Potrivit lor, Iurie Luncașu ar fi primit în ultimul timp mai multe amenințări.

„Ceea ce s-a întâmplat este consecința presiunilor asupra lui Luncașu la care acesta a fost supus în ultima vreme. Presiunile veneau din cercul actualei guvernări, mai exact de la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, iar lui Luncașu i se cerea insistent să declare că beneficiarul real al mai multor imobile, inclusiv al așa-numitei „case albe” de la Telecentru, este Vlad Plahotniuc, nu el. Apropiații lui Luncașu spun că bilețelul de adio al acestuia anume despre acest lucru vorbește”, ne-au declarat sursele. 

Mai exact, amenințările pe care l-ar fi primit cel care și-a tras, ieri-seară, un glonte în cap, se refereau la faptul că va face pușcărie și îi vor fi distruse afacerile. 

Menționăm că Iurie Luncașu l-a pus pe șoferul său, care l-a transportat mai întâi în afara Chișinăului, să scrie pe un bilețel: „Căsuță albă am cumpărat-o în 2017, am fost investitor”.

Detalii: Un om de afaceri, apropiat fostului democrat Vlad Plahotniuc s-a împușcat aseară