Luncașu Iurie, un apropiat al ex-liderului PDM Vladimir Plahotniuc s-a împușcat în seara zilei de 17 august. Poliția Buiucani, informează că la 17.08.2019, orele 20:07, în Unitatea de Gardă a parvenit înștiințarea 112, precum că pe traseul R-6, se află o persoană împușcată în regiunea capului.

Potrivit declarațiilor șoferului care a sunat la 112, Luncașu s-a împușcat din arma personală în regiunea capului și în urma leziunilor corporale primite a decedat la fața locului. Fiind audiat, cel care a sunat la poliție, cet. Babin Boris, a declarat că activează ca șofer la cet, Luncașu Iurii și la 17.08.2019, aproximativ orele 19:00, a fost contactat telefonic de șeful său care i-a cerut să vină la domiciliu și să se deplaseze într-o direcție necunoscută la aer curat,a scriz azi dimineață noi.md

La un moment dat, Luncașu Iurie, i-a cerut șoferului să oprească automobilul în cîmp, și să scrie o scrisoare cu următorul conținut: „Căsuță albă am cumpărat în 2017. Am fost investitor”.

Ofițerul de presă al Poliției Capitalei Natalia Stati a confirmat cazul fără însă să ne poată spună despre cine este vorba. Aceasta a adăugat că persoana care s-a împușcat a ieșit din mașină și de față cu șoferul și-a tras un glonte în regiunea capului din pistolul de model Astra, cal. 6,35, nr. 85034 și a decedat în urma traumelor primite.

Deocamdată nu se cunoaște cauza suicidului. 

De menționat că potrivit unor surse care și-au dorit să-și păstreze anonimatul, Luncașu este un prieten apropiat al lui Vlad Plahotniuc. Omul de afaceri Iurii Luncașu este președinte al Clubului Oamenilor de Afaceri „Interdependența” și deține acțiuni la SC „DENIR LUX” SRL, „PRIMPROF CONSTRUCT” SRL, „ACVILIN-GRUP” și „GB & CO” SRL – (companii de construcții, import de mobilă, țigări și fabricarea vinului).

Numele lui Iurie Luncașu ar figura și în tranzacția de peste 154 de milioane de lei, prin care o firmă cipriotă a procurat clădirile din perimetrul străzilor Timiș și Bujorilor din Chișinău(Casa albă), imobile atribuite lui Plahotniuc. Acesta este și cumnat cu fostul lider democrat Vlad Plahotniuc.