Începând de săptămâna viitoare vremea se încălzeşte. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, de luni, 19 august, maximele termice vor atinge +30 de grade Celsius.

Începând de marţi, 20 august, maximele termice vor creşte, ajungând la +32 de grade Celsius. De temperaturi caniculare vom avea parte toată săptămâna viitoare. În perioada de referinţă ploi nu se aşteaptă.

Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit până la 20 august Codul Galben de secetă hidrologică. Hidrologii atestă secetă în râurile şi lacurile din Republica Moldova, din cauza lipsei precipitaţiilor şi a temperaturilor înalte. Agenţii economici şi populaţia este rugată să consume raţional resursele de apă.

În contextul arşiţei şi secetei stabilite în ţară, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a atenţionat populaţia asupra respectării regulilor antiincendiare. Pompierii au solicitat cetăţenilor să nu aprindă vegetaţia uscată şi resturile menajere, să evite aprinderea rugurilor şi a miriştilor, iar în caz de incendieri, fie şi neînsemnate, să apeleze la 112.

TRM