Angajații Administrației Naționale a Penitenciarelor au descins cu percheziții în această dimineață, la Penitenciarul 13, în celula în care se află încarcerat Veaceslav Platon. Acțiunile au avut loc după ce Platon a participat la ședința de judecată de la Curtea de Apel din Kiev, Ucraina, efectuând o intervenție video prin Skype.

Potrivit unui comunicat al ANI, în rezultatul perchezițiilor, gardienii au depistat în celula lui Platon un telefon mobil și o cartelă în stare de funcționare.

„Pe marginea cazului ANP și conducerea Penitenciarului nr.13-Chișinău au inițiat o anchetă de serviciu, unde urmează să fie verificate circumstanțele în care au pătruns obiectele la deținutul nominalizat. Despre rezultatele anchetei ANP va informa suplimentar”, se arată în comunicat.

Amintim că în data de 8 august 2019, la Curtea de Apel din Kiev a avut loc ședința de judecată în cadrul căreia a fost examinată plângerea avocaților din Ucraina a lui Veaceslav Platon (Кобалев) împotriva încheierii instanței de fond, prin care s-a respins contestarea împotriva deciziei de extrădare a Procuraturii Generale din Ucraina, din luna august 2016.

Responsabili din cadrul Secretariatului instanței au comunicat că în cadrul ședinței menționate de judecată de la Curtea de Apel din Kiev, prin intermediul avocaților săi, Veaceslav Platon (Кобалев), folosind un smartphone, a efectuat o intervenție video prin Skype, în care s-a adresat către instanță și participanții din proces și a expus poziția sa cu referire la extrădare.

Secretariatul Curții de Apel din Kiev a menționat că această intervenție video prin telefon s-a făcut la insistența avocaților lui Platon, fără a fi solicitată de instanță sau urmând procedurile speciale de asistență juridică interstatală aplicată în astfel de cazuri, prin intermediul Ministerelor de Justiție ale ambelor state.

Platon cu internet după gratii. A intervenit prin Skype în procesul său penal de la Kiev