Un absolvent al Institutului Naţional de Justiţie s-a prezentat drept judecător și a cerut de la un bărbat mită de zeci de mii de euro de la un bărbat condamnat pentru viol pentru ca să-i obțină achitarea la Curtea de Apel.

Potrivit unui comunicat al Centrului Național Anticorupție remis presei, este vorba despre un absolvent al Institutului Naţional de Justiţie (anul 2018) care, în primăvara anului 2019, l-ar fi convins pe un inculpat într-o cauză penală, pornită pentru comiterea unui viol, că îi poate obţine achitarea în Curtea de Apel.

„Acesta s-a prezentat ca judecător al Judecătoriei Anenii Noi, iar pentru serviciile sale, ar fi cerut iniţial 20 000 de euro ca să-i influenţeze pe magistraţii de la Apel să dea o soluţie favorabilă pe caz.La finele lunii mai, Curtea de Apel l-a condamnat pe inculpat, iar intermediarul ar mai fi cerut de la el 10 000 de euro pentru a-i soluţiona dosarul deja la Curtea Supremă de Justiţie. Cu puţin timp în urmă, bărbatul s-a adresat cu un denunţ la CNA pe marginea căruia a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă”, se arată în comunicatul CNA.

 În seara zilei de 13 august, intermediarul a fost reţinut şi plasat în izolator pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă amendă în mărime de la 4000 la 6000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 3 la 7 ani.