Acum sunt parteneri politici și împart între ei cele mai importante funcții din stat, dar cu doar câteva luni în urmă, cel puțin în public, dădeau impresia că se dușmănesc de moarte. Este vorba despre șeful Platformei DA, Andrei Năstase și partenerul său politic, șeful PSRM, Igor Dodon.

Astfel, la una dintre manifestațiile publice organizate împotriva președintelui țării, Andrei Năstase și-a permis să se adreseze către Dodon cu un cuvânt care nu face față unui politician. Scuzându-se că pur și simplu a fost o eroare, Năstase l-a numit pe Dodon ca fiind „gondon”.

„Nouă luni de zile au fost nevoie ca acest „gondon”, hop, pardon, Dodon…”, a declarat Năstase în fața mulțimii.

În urma alegerilor din 24 februarie, în Parlament a acces PSRM (Igor Dodon) cu 35 de deputați, PD (Vlad Plahotniuc)- cu 30, ACUM (Maia Sandu și Andrei Năatse)- 26 , Partidul Shor - 7 și trei deputați independenți. Timp de trei luni de zile formațiunile mari PD, PSRM și ACUM s-au invitat reciproc la negocieri, însă nu au putut ajunge la un consens pentru o alianță de guvernare. Majoritatea nou creată PSRM-ACUM a fost anunțată sâmbătă, 8 iunie după ce CCM a spus că termenul limită a expirat.