Două persoane au murit, iar altele 34 au ajuns la spital, după ce au fost implicate în mai multe accidente care s-au produs acest weekend pe drumurile naționale. Două accidente soldate cu deces au fost înregistrate pe parcursul zilei de ieri, în raioanele Orhei și Basarabeasca.

Potrivit datelor oferite de către Inspectoratul Național de Patrulare, timp de trei zile, începând de vineri, 9 august, până duminică seara, pe traseele naționale au fost înregistrate 33 de accidente rutiere care s-au soldat cu decesul a 2 persoane și rănirea altor 34 de persoane.

Unul dintre accidentele soldate cu deces a fost înregistrat duminică-seara, în jurul orei 19.50, pe traseul R 6, la intrarea în localitatea Peresecina, Orhei, după ce un automobil de marca VAZ s-a ciocnit violent cu un BMW.

În urma impactului, VAZ-ul a fost transformat într-un mornman de fiare, iar șoferul, un bărbat în vârstă de 64 de ani, a decedat pe loc, până la venirea ambulanței. La volanul BMW-ului se afla un șofer în vârstă de 31 de ani.

Mariana Bețivu, ofițerul de presă al IGP, a declarat pentru Deschide.MD că, preliminar, oamenii legii au stabilit că acccidentul s-ar fi produs după ce șoferul VAZ-ului, în curbă a pierdut controlul volanului și s-a izbit frontal în BMW-ul care se deplasa regulamentar.

La scurt timp, pe aceeași porțiune de drum, a mai fost înregistrat un accident, cu implicarea unui microbuz și a unei mașini de teren, dar care, din fericire, nu s-a soldat cu victime. Din cauza celor două accidente, pe traseul Chișinău-Orhei s-au creat mai multe ambuteiaje.

Potrivit lui Bețivu, în jurul orei 20:50, o șoferiță în vârstă de 39 de ani, în timp ce conducea un automobil de marca Toyota RAV 4 a efectuat o manevră de întoarcere și nu a cedat trecerea unui microbuz de marca Mercedes Viano care se deplasa regulamentar spre Chișinău.

„În urma impactului, patru persoane, dintre care un bebeluș de 6 luni și o fetiță de 11 ani, au ajuns la spital cu mai multe traumatisme”, ne-a spus Bețivu

Sursa video: Facebook.COM // Ion Stratulat / Victor Barbos

Un alt accident grav a avut loc tot duminică-seara, în jurul orei 21:40, în localitatea Abaclia, din raionul Basarabeasca. Aici, este vorba despre un bărbat în vârstă de 76 de ani care a decedat, după ce a fost lovit mortal de un automobil de marca Ford Escort. Potrivit declarațiilor făcute de către martori oculari dar și de șofer, acesta, din motive necunoscute, s-ar fi aruncat sub roțile automobilului.

Totodată, un șofer în vârstă de 40 de ani a ajuns la spital cu diverse traumatisme, după ce ieri dimineață, în timp ce se deplasa la volanul unui automobil de marca Nissan, a pierdut controlul volanului, iar mașina a derapat de pe traseu și s-a răsturnat într-un lan de porumb. 

Oamenii legii cercetează cazurile și urmează să stabilească toate circumstanțele în care s-au produs accidentele.