Igor Dodon a acordat distincții de stat pentru patru familii cu mulți copii din Republica Moldova. Astfel, mamelor a două familii cu 17 copii a fost acordat Ordinul Republicii, iar mamelor cu 12 și, respectiv, 13 copii - Ordinul de Onoare.

Consider că trebuie să acordăm atenție și să susținem oamenii simpli. În Republica Moldova noi avem o problemă demografică, avem sate unde nu se nasc de un an copii, avem copii care sunt fără părinți. De aceea familiile cu mulți copii vor avea toată susținerea din partea mea”, a declarat șeful statului.

Dodon a mai spus că pentru familiile cu mulți copii vor fi lansate mai multe programe, printre care și introducerea capitalului matern.

Astfel, „în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în consolidarea instituției familiei și pentru contribuția substanțială la crearea unor familii socialmente responsabile care să asigure educația fizică, spirituală și morală a copiilor și dezvoltarea armonioasă a acestora” Ordinul Republicii a fost acordat Lidiei Tertiuc și Valentina Vîcoleț. Ordinul de Onoare a fost conferit Ecaterinei Mealzin și Adela Robu.