Au apărut noi detalii despre tragicul accident care s-a produs noaptea trecută în localitatea Zăbriceni, din raionul Edineț, soldat cu decesul unui tânăr, dar și cu rănirea altor patru. Una dintre victime se zbate între viață și moarte, iar altele două au plecat acasă.

Eugenia Molceanov, ofițerul de presă al IP Edineț, susține că într-o curbă, șoferul automobilului de marca Audi A4  a pierdut controlul volanului, iar mașina a derapat de pe traseu, a intrat în gardul unei gospodării, după care a fost proiectată într-un pom de nuc și s-a inversat în grădină.

„În urma accidentului, pasagerul de pe bancheta din față, un tânăr de 21 de ani a decedat pe loc, iar pasagerii din spate, alte patru persoane, dintre care un tânăr în vârstă de 25 de ani, originar din localitatea Terebna, dar și trei adolescenți, o fată în vârstă de 18 ani și doi băieți de 16 și respectiv 17 ani, din localitatea Burlănești, au fost internați în Spitalul Raional Edineț. La moment se întreprind mai multe acțiuni de urmărire penală întru stabilirea tuturor circumstanțelor”, ne-a spus Molceanov.

De altă parte, Aliona Rusanovschi, directorul medical din cadrul Spitalului raional Edineț, a declarat pentru Deschide.MD că, una dintre cele patru persoane care au ajuns la spital, se află în stare extrem de gravă în secția de reanimare intensivă. 

„Este vorba despre un tânăr în vârstă de 25 de ani. A fost solicitată intervenția echipajului AVIASAN ,însă acesta la moment se află în comă și este întreținut cu aparate de respirat artificial. Din nefericire, traumele suferite de acesta sunt incompatibile cu viața. O altă victimă se află în secția de traumatologie, iar celelalte două au fost externate”, ne-a spus Rusanvoschi.