Andrei Năstase vine cu o reacție după ce Procuratura Generală a emis ordonanţă de refuz în pornirea urmăririi penale, în baza denunțului ministrului de Interne, pe motiv că nu există fapta infracţiunii de „uzurpare a puterii de stat”. Potrivit lui Năstase, această decizie demonstrează că Republica Moldova este în continuare o „republică a procurorilor”.

Punctul de inflexiune al reformei societății noastre va fi reprezentat de momentul în care și Procuratura Generală va fi eliberată de reprezentanții odiosului regim creat și condus de Vladimir Plahotniuc! După decizia de astăzi, nu mai este nici un fel de îndoială că Republica Moldova a fost și este încî REPUBLICA PROCURORILOR!

Refuzul de a da curs denunțului meu este o nouă dovadă că uzurparea puterii în stat este o operațiune concertată și coorodonată tocmai de către cei obligați, prin atribuțiile constituționale pe care le au, să contribuie la eliberarea și democratizarea Republicii Moldova”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, „așa-zisul procuror general interimar, Igor Popa, a dovedit încă o dată că nu se află în slujba poporului, ci în serviciul oligarhiei și al bandiților, prin semnarea unei ordonanțe de refuz în pornirea urmăririi penale cu privire la uzurparea puterii în stat”.

Avem de a face cu o încercare jalnică de a-i proteja pe cei care s-au opus voinței liber exprimate a cetățenilor acestei țări de a trăi într-un stat de drept, în care libertățile lor să fie respectate. Îl avertizez pe acest Popa că este în vigoare Hotărârea Parlamentului cu privire la captivitatea statului și că la nivelul coaliției de guvernare vom lua măsuri ferme în sensul acestei hotărâri, astfel încât Procuratura să nu mai poată bloca aflarea adevărului și dezvăluirea abuzurilor comise de regimul Plahotniuc și sancționarea criminalilor. Cei care îi protejează pe criminali sunt la fel de vinovați și vor suporta consecințele!”, a precizat Năstase.

Amintim că Procuratura Generală a examinat denunţul lui Andrei Năstase, înregistrat la 20 iunie 2019 şi ca urmare, a emis ordonanţă de refuz în pornirea urmăririi penale pe motiv că nu există fapta infracţiunii de „uzurpare a puterii de stat”.

Detalii: Uzurparea puterii de stat // PG a refuzat pornirea urmăririi penale în baza denunţului lui Năstase