Consiliului de Administrare al SA „Apă-Canal Chișinău” ar urma să se întrunească astăzi în ședință, inclusiv pentru a-și alege un nou președinte.

Sursele Ziarului Național afirmă că în această funcție ar putea să revină fostul director Constantin Becciev, care a câștigat procesul împotriva SA „Apă-Canal Chișinău”, după ce a fost demis în 2016 pe motiv că ar fi gestionat prost activitatea întreprinderii. Aceleași surse au spus că judecata a fost „generoasă” cu Becciev, după ce ginerele său, Angel Agache, ar fi părăsit fracțiunea liberal-democraților din Parlament și s-a alăturat democraților.

Revenirea lui Becciev la „Apă-Canal” ar fi doleanța socialiștilor. Contactat telefonic, fostul președinte al fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban, a negat aceste informații, catalogându-le drept „prostii”. 

Noi nu avem niciun reprezentant în Consiliul de Administrare al „Apă-Canal Chișinău”. Cu cine să ne fi înțeles? Cu consilierii liberali sau PPEM? Nu există niciun consilier socialist acolo”, ne-a spus Ion Ceban, care a admis că astăzi instituția își va alege un nou președinte. 

Indirect, și deputatul Lilian Carp a vorbit astăzi despre un posibil scenariu descris de sursele noastre.

PD a capturat nu doar puterea centrală, ci și autoritățile locale.

Și dacă în mun. Chișinău Silvia Radu și Ruslan Codreanu au fost băgați prin ușa din spate, mult mai urât și brutal au făcut-o la nivel de mai multe direcții și întreprinderi.

De exemplu, SA Apa Canal Chișinău. Întreprindere a fost scoasă din faliment de Veronica Herța, care a deblocat proiectul BERD-BEI, ce ține de modernizarea entității, în valoare de cca 62 mln Euro. Această întreprindere s-a pomenit peste noapte cu un nou director, pe nume Valeriu Meșca. Un cetățean pe care puțini l-au văzut și care nici măcar la ședințele primăriei nu se prezenta, dar care, fiind coleg de grupă cu Plahotniuc a fost „înaintat” (băgat pe ușa din spate) de însăși Iaralov... 

Dar nu faptul că Plahotniuc l-a băgat la Apă Canal pe Meșca pe ușa din spate este important. Ci aceea că AS Apă Canal are semnate contracte pentru prestări servicii de reabilitare a rețelelor cu companiile personale ale directorului Meșca: „Gala Impex” SRL și „Galapac” SRL. 
De când este în această poziție i-au fost deja făcute „transferuri” de cca 500 mii lei!!! 

Semne de întrebare apar și la modul în care respectivul director a încheiat contracte cu firme afiliate PD-ului: Argus- S SRL - servicii de pază, Proterra Grup SRL - servicii de clearing, Unitem - servicii de telefonie mobile.

Miercuri, 24 iunie 2019, urmează să aibă loc ședința Consiliului de Administrare Apă Canal. Sper ca foștii colegi să țină cont de cele descrise aici. În special: Adrian Culai, Valeriu Bogdan, Valeriu Bulat, Viorel Chivriga, Natalia Vîsotina, Natalia Lipca, Ghenadie Botnari, Ghenadie Dumanschi, Liviu Oboroc, să nu admita alegerea unui alt specialist care sa faca afaceri de familie cu intreprinderea”, a scris astăzi deputatul Carp pe Facebook.

Detalii: Touareg-ul lui Becciev nu este pe placul Veronicăi Herța. Îl schimbă pe o Skoda Octavia

Detalii: Touareg-ul lui Becciev va fi scos la licitație cu 500 mii lei

Detalii: Touaregul lui Becciev nu este solicitat // Prima licitație, fără cumpărători