Președintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare, Alexandru Slusari susține că urmează să se decidă dacă vor fi audiate alte persoane care acum se află în penitenciar. Declarația a fost făcută în contextul în care ex-premierul Filat s-a cerut audiat în cadrul acestei comisii la fel ca și raiderul Veaceslav Platon.

„Urmează să analizăm oportunitatea unor audieri a unor persoane care se află la moment în locurile de detenție”, a declarat Slusari după ce a anunțat că la ședința următoare sunt așteptați ex-ministrul Finanțelor Anatol Arapu, deputatul Andrian Candu și ex-premierul Iurie Leancă.

Astăzi a fost audiat ex-guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu, care potrivit lui Slusari ar fi încercat să plaseze vina pe Guvern.

„El a declarat că BNM a făcut tot ce a putut, dar nu a avut instrumente necesare pentru a gestiona criza sistemului bancar din 2013-2014. Fostul guvernator al Băncii Naționale a mai spus că BNM nici nu a sprijinit și nici nu a fost împotriva acelei emisiei suplimentare”, a declarat Alexandru Slusari. 

La audierile de astăzi nu s-a prezentat fosta viceguvernatoare a Băncii Naționale, Emma Tăbârță, care a spus că se simte rău.

Amintim că recent avocații lui Veaceslav Platon au anunțat că omul de afaceri este dispus să fie audiat de Comisia parlamentară pentru investigarea fraudei bancare și să contribuie la găsirea banilor furați din sistemul bancar. 

Și fostul premier Vlad Filat a anunțat, prin intermediul unui mesaj transmis de avocații săi, că este gata să ofere informații prețioase Comisiei parlamentare de anchetă care investighează furtul din sistemul bancar.