Membrii CSM s-au întâlnit astăzi într-o nouă ședință. Ministrul Justiției a cerut revocarea din funcție a mai multor judecători, invocând „suspiciuni de integritate”.

Dânsa afirmă că judecătorii au fost subiectul mai multor investigații jurnalistice. Ar fi vorba despre Mariana Pitic, Oxana Robu, Ghenadie Pavliuc și Viorica Mihăilă.

Judecătoarea Mariana Pitic s-a evidențiat în spațiul public datorită aprecierii infime a automobilului său de marca Porsche Cayenne - 11 000 MDL. Ulterior, judecătoarea a declarat că automobilul ar fi fost avariat, de aceea costă așa de puțin. Probabil ar fi fost avariat doar când a completat declarația de avere, pentru că Cayenne-ul a fost văzut de mai multe ori în spațiul public, fiind în stare de funcționare. Pe acest caz a fost inițiată o anchetă în cadrul CNi, doar că - spre inexistenta mirare - aceasta a ieșit basma curată. 

Detalii: DOC // „Decizia irevocabilă” a judecătoarei Pitic: Porsche-ul ei costă 11 000 de lei și punctum

Amintim că și ministra Justiției deține un Porsche, doar că de model Macan. Diferența este că Olesea Stamati indică valoarea reală a mașinii: 1.009.500 de lei, adică peste 51.000 de euro (raportat la cursul valutar actual).

Detalii: Ministra Justiției, proprietara unui Porsche nou-nouț. Averea agonisită din activitatea la un ONG