Mitropolia Moldovei sare în apărarea diaconului Ghenadie Valuță, după ce azi au fost publicate imagini unde diaconul a fost surprins cum a târât un câine, fiind legat cu un lanț din urma mașinii. Într-o reacție oferită pentru Tv8.md reprezentanții Mitropoliei spun că regretă cele întâmplate, dar mai spun că nu vor convoca o ședință a Mitropoliei pentru a decide ce sancțiuni să-i aplice lui Valuță.

„Este o situația neplăcută și Mitropolia regretă enorm această acțiune. Însă discutând cu diaconul Ghenadie, dânsul la fel își prezintă scuze. Intenția nu a fost de a omorât animalul. Au fost înregistrate mai multe cazuri când câinii maidanezi au mușcat copii din curțile caselor. Dânsul împreună cu un vecin intenționa să scoată acești câini. Sigur că nu este o acțiune potrivită. Un cleric nu ar trebui să se ocupe cu astfel de lucruri. Mitropolia va lua o atitudine în acest sens. Probabil va fi sancționat disciplinar. Nu considerăm că este cazul să se convoace o adunare pentru situația creată”, a declarat pentru TV8 episcopul Ioan Moșneguțu.

Amintim că un câine maidanez a fost legat de mașină și târât pe asfalt câțiva kilometri. Patrupedul a fost legat de diaconul  Ghenadie Valuța. Dânsul a spus că a recurs la acest gest pentru a nu-și „murdări mașina” și pentru că recent un câine a mușcat un copil. Imaginile au fost publicate de către un internaut pe o rețea socială.