Preotul Ghenadie Valuță, care în ziua de duminică, 21 iulie, a legat un câine cu un lanț de mașină și l-a târât pe asfalt, spune că imaginile publicate reprezintă o dezinformare.

Acesta mai acuză și „forțele netradiționale” care îi urmăresc viața personală cu provocări.

Ieri am decis cu vecinul să imobilizăm un alt câine care prezintă pericol pentru copii. Să nu așteptăm iarăși cineva să fie speriat sau mușcat... Din considerente de securitate și ingienă am decis să-l legăm de mașină și cu 20 km la oră, ca la pas, cu semnalizare să-l ducem la fabrica de mezeluri la circa 2 km. Cineva a propus să îi otrăvim sau să îi împuște pe toți vagabonzii, că primăria oricum nimic nu le face, la care am fost împotrivă. Acolo la fabrică paznicii le mai aruncă câte un os. Pe tot drumul priveam la câîne prin oglinzile laterale cu colegul... Pe drum însă, niște ”BOIERI” care iubesc probabil mai mult animalele decît oamenii sau copii (foto), semnalizîndu-mi puternic din spate, cred că au speriat câinele care ajitându-se în dreapta, stânga, a încercat sa frâneze cu lăbuțele și astfel si-a ros pernuțele de la lăbuțe de asfalt, de unde a și apărut sângele...”, scrie Valuță.

Preotul spune că informația publicată anterior este distorsionată și ruptă din context.

Vă spun, cine e sănătos la suflet și are copii, o să mă înțeleagă că răuvoitorii care au făcut multă istierie, au rupt din context și au distorsionat. Vă mulțumesc de înțelegere”, a adăugat el.

Cu părere de rău pagina lui Ghenadie Valuță cu video despre care vorbește preotul nu mai poate fi găsit pe rețele sociale.

Amintim că Asociația obștească pentru Protecția Animalelor fără Adăpost ALGA a publicat o secvență video în care apare un câine legat cu un lanț de mașină și este târât pe asflat. În automobil se afla preotul Ghenadie Valuță. Cazul halucinant a avut loc la Anenii Noi în ziua de duminică, 21 iulie.

Detalii: (VIDEO 18+) Preotul Valuță a legat un câine de mașină și l-a târât pe asfalt