Poliția de Frontieră vine cu anumite precizări la avionul care pe 19 iulie a dispărut de pe radare. Reprezentanții instituției spun că către ora 17:45 un avion de mici dimensiuni a traversat sectorul trasnistrean al frontierei de stat moldo-ucrainene în regiunea satului Camarovca. Ulterior, în jurul orei 18:05, avionul a dispărut de pe radare în regiunea localității Cucurizeni, raionul Orhei.

Totodată, despre trecerea avionului dinspre Ucraina spre Republica Moldova, prin regiunea necontrolată a frontierei de stat, a fost confirmată de Serviciul de Grăniceri al Ucrainei.

În continuare, Poliția de Frontieră va oferi suportul necesar cercetării cazului, prin menținerea unei colaborări și schimb de informații cu grănicerii ucraineni, dar și cu Poliția de Frontieră din România.

Ținem să precizăm că căutările avionului de mici dimensiuni, care ar fi dispărut de pe radar în zona satului Cucuruzeni din raionul Orhei, au fost suspendate. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către Liliana Pușcașu, ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații Urgente.

Potrivit lui Pușcașu, căutările au fost suspendate, după ce timp de două zile polițiștii și salvatorii au căutat avionul, însă nu au depistat nici un obiect de zbor și nici oameni aflați în dificultate.