Un bărbat din Capitală a încălcat aseară cele mai stricte reguli ale circulației rutiere dar în același timp sunt și cele mai stricte reguli ale siguranței rutiere. Acesta s-a urcat beat la volan și conducea cu 110 km/h prin oraș, asta în timp ce în mașină se aflau soția sa și copilul său de doar două luni, unde mai pui că nu avea dreptul să conducă mijloace auto.

„După ce a fost stopat aseară de polițiștii de patrulare în timp ce conducea cu 110 km/h pe bd. Dacia din Chișinău; s-a stabilit că bărbatul de 36 de ani, care conducea un Ford Transit a urcat la volanul mașinii fiind privat de dreptul de a conduce mijloace de transport și mai era și în stare de ebrietate avansată, gradul său de alcoolemie fiind de 0,76 mg/l. Acesta a adunat cele mai periculoase încălcări care pot provoca tragedii: viteza, alcoolul și faptul că nu are dreptul să conducă. Dar asta nu l-a oprit să-și ia soția și bebelușul și să pornească la drum”, este menționat într-un comunicat al INP. 

Aflați la supravegherea circulației rutiere și a ordinii publice, polițiștii de patrulare au reușit să prevină un șir de evenimente rutiere negative. Evenimente, plătite de cele mai multe ori cu vieți omenești. În ultimele trei zile au fost depistate 1639 de încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere (RCR). În 986 de cazuri a fost depășită limita de viteză; peste 70 de persoane au fost înlăturate de la volanul unității de transport, fiind depistate în stare de ebrietate; 73 nu aveau centura de siguranță cuplată, iar 25 conduceau mașinile fără să aibă la ei permisul de conducere.

Ignorarea Regulamentului și a recomandărilor poliției a dus la producerea a 23 de accidente rutiere, în care 2 persoane au decedat și 24 au fost traumatizate. 11 accidente au avut loc pe teritoriul mun.Chișinău și 12- în restul localităților țării. Majoritatea au fost provocate sau gravitatea lor a fost amplificată de viteza excesivă. În 10 din cazuri au fost tamponați pietonii, conducătorii auto nereușind să reacționeze la timp din cauza vitezei. Tot din cauza excesului de kilometri la oră, 8 accidente s-au produs cu ciocnire între vehicule. Doi șoferi au pierdut controlul volanului și, respectiv, al mașinii în timp ce conduceau cu viteză mare, iar în consecință ambele unități de transport s-au inversat.