CNA şi procurorii anticorupţie desfăşoară percheziţii la mai multe Direcţii educaţie, tineret şi sport din capitală.

Acţiunile vizează fapte de corupţie comise de către mai multe persoane implicate în procedura de achiziţii publice. La baza pornirii investigaţiilor se află denunţul unui funcţionar din cadrul DETS Râşcani care a declarat că un agent economic încearcă, prin intermediul unui alt funcţionar, să ofere 20 la sută din suma unui contract de prestare a serviciilor.

„Acum se fac percheziţii şi ridicări de acte de la sediile mai multor DETS. Vom reveni cu detalii pe parcursul operaţiunii", a declarat okfițerul de presă al CNA, Angela Starinschi.

Amintim că în noiembrie 2016, procurorii și ofițerii Anticorupție au anunțat reținerea a 17 funcționari publici și reprezentanți ai agenților economici în dosarul licitațiilor trucate cu produse alimentare la școlile și grădinițele din Capitală, în total fiind bănuite 23 de persoane. Reprezentanții CNA au explicat atunci că trucarea licitațiilor a avut loc prin aranjarea condițiilor de concurs pentru un anumit agent economic, participarea diferitor firme care, în realitate, erau gestionate de aceeași persoană sau oferirea de informații contra plată despre celelalte oferte prezentate. Suma mitei era de până la 10.000 de lei.

Detalii: Dosarul grădinițelor // Viorel Morari: 5 persoane, condamnate. Alții își așteaptă sentința