Târgul pomuşoarelor a atras astăzi sute de vizitatori în sectorul Ciocana al capitalei. Oamenii s-au delectat cu mure, zmeură, coacăze şi agriş direct de la producători. În cadrul „Summer Berry Fair” au participat zeci de agricultori din toată ţara, relatează Moldova 1.

Oamenii au făcut cozi la tarabele producătorilor de pomuşoare.

Asta este foarte ok, oamenii pur şi simplu pot să-şi permită ca să viziteze aşa piaţă”. „Destul de bune preţurile comparativ cu magazine, piaţă, foarte bine”, spun cumpărătorii.

Festivalul a fost organizat de către Asociaţia „Pomuşoarele Moldovei”, în parteneriat cu Pretura Sectorului Ciocana a municipiului Chişinău.

Este una din atribuţiile noastre să-i susţinem pe producătorii autohtoni şi de aceea ne bucurăm că-i avem aici la noi, care pot să prezinte rezultatul recoltelor, pomuşoare de diferit soi şi tip. Concomitent avem şi produse procesate, adică ceea ce se face cu pomuşoarele. La evenimentul de astăzi organizăm şi un teatru gastronomic în care copiii vor putea participa şi face prăjituri”, a declarat Galina Marta, pretor al sectorului Ciocana.

Evenimentul se desfăşoară anual în trei ediţii.