Ala Nemerenco, ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, declară „război” medicilor și asistenților medicali aroganți, incompetenți și inculți. Potrivit demnitarului, aceste „calități” se întâlnesc din ce în ce mai des, aducând prejudicii mari stării de sănătate a pacienților, știrbind imaginea colegilor care își fac munca bine și cu multă dedicație, și a instituțiilor medicale.

Nemerenco spune că acest comportament nu reiese din faptul că medicii și asistenții au salarii mici sau condiții improprii de muncă.

Aceste «calități» le manifestă cei care au ajuns întâmplător în această profesie dumnezeiască, cei care nu au compasiune față de durere, care nu sunt prieteni cu deontolgia și etica medicală. Primesc zilnic mesaje în care mă cutremură comportamentul unor colegi, comportament, care înainte nu a reprezentat breasla medicinii, cea mai intelectuală categorie a societății din toate vremurile. Și ce e mai cutremurător, aceasta se întâlnește și în raport cu micii pacienți”, susține ministrul.

Ea s-a adresat medicilor „adevărați” să nu mai tolereze un așa comportament în rândul lor și a atenționat conducerea instituțiilor medicale care, potrivit ministrului, este direct responsabilă dacă nu luptă cu acest „mod de comunicare între personalul medical și pacient”.