Activistul Platformei „Demnitate și Adevăr” a fost eliberat din arest. Decizia a fost luată în urmă cu câteva minute de Curte de Apel Chișinău, iar informația a fost confirmată și de deputata PPDA, Inga Grigoriu. Ședința s-a desfășurat cu ușile închise.

Amintim că ieri cererea de revocare a măsurii de arest în dosarul lui Gheorghe Petic a fost respinsă de magistrații Curții de Apel Chișinău.

Fostul polițist de frontieră a fost susținut și astăzi de mai mulți simpatizanți. Aceștia s-au adunat în fața Curții de Apel Chișinău unde au scandat „Jos mafia” și „Petic la libertate”

Reamintim că în cadrul ședinței de judecată de acum două zile, completul de judecătorii ai Curții de Apel Chișinău au decis să respingă recursul apărării privind modificarea măsurii de arest preventiv aplicat lui Gheorghe Petic. Avocații săi au solicitat eliberarea sub control judiciar. 

Odată ce a auzit decizia magistraților, fostul polițist de frontieră, cunoscut și datorită activității sale împreună cu echipa PPDA, a sărit din boxa inculpaților și a încercat să iasă din sala de judecată. Ulterior, Petic a spus că nu a avut intenția să evadeze, recunoscând că îi este psihologic greu în arest.

Gheorghe Petic a fost reținut pe data de 12 octombrie 2018, după ce o femeie - locuitoare a orașului Ungheni în vârstă de 31 de ani - a telefonat la serviciul 112 și a declarat că a fost violată de el. Ulterior, a fost condamnat și își ispășește pedeapsa la Penitecniarul 13 din capitală.

De asemenea, Petic mai este vizat într-un alt dosar. În urmă cu 15 ani, pe când activa în cadrul Serviciului de Grăniceri, în urma unui conflict iscat într-un local din Taraclia, el ar fi amenințat mai multe persoane cu o armă și ar fi tras mai multe împușcături dintr-un Kalashnikov într-un automobil. În ambele cazuri, se declară nevinovat.