Compania „Henley & Partners”, care implementează Programul de dobândire a cetățeniei R. Moldova prin investiții (MCBI), a luat act de faptul că noua guvernare de la Chișinău a suspendat programul, însă „așteaptă cu nerăbdare să continue angajamentul pozitiv cu noul Guvern al R. Moldova”.

„După constituirea noului Guvern al R. Moldova, oficiul de implementare a MCBI a purtat un dialog pozitiv cu noii miniștri. În conformitate cu procedura-standard de schimbare a guvernului, există un proces de evaluare a tuturor ministerelor, inclusiv a programului MCBI. Guvernul a informat biroul de implementare a MCBI că dorește să revizuiască programul și companiile-furnizori de servicii de administrare, pentru a se asigura că acesta aduce beneficii suverane și sociale maxime R. Moldova și poporului acesteia”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Sursa citată precizează că toate cererile de aplicare, care au fost acceptate oficial în Program până în acest moment, vor fi prelucrate complet. „Cu toate acestea, deocamdată nu vor fi acceptate alte solicitări, astfel încât Guvernul să poată finaliza procesul de evaluare și optimizare”.

Consilierii „The Moldova Investment Company” și cei ai „Henley & Partners” au mai adăugat că așteaptă să continue angajamentul pozitiv cu noul Guvern al R. Moldova”.

„Rămânem în totalitate în slujba R. Moldova și poporul său. Am investit timp și capital semnificativ în Moldova și credem că această investiție va genera de-a lungul timpului sute de milioane în economia moldovenească, ceea ce va îmbunătăți viața populației țării. În plus, considerăm că programul MCBI va deveni o platformă pentru o creștere mai mare, dezvoltând noi proiecte importante de ISD care vor crea oportunități de angajare pentru moldoveni. Așteptăm cu nerăbdare un dialog pozitiv cu noul guvern”, a punctat CEO al „Henley & Partners”, Juerg Steffen.

Compania care implementează programul subliniază că până în acest moment urmează să obțină 18 milioane de euro.

„Programul MCBI are avantaje suverane și sociale semnificative pentru Moldova și poporul său:

- Programul va suplini cu lichidități economia R. Moldova, capital străin atât de necesar țării și investițiile în proiecte de susținere a societății civile din Moldova. Din solicitările deja existente ale cetățeniei R. Moldova urmează a fi obținute 18 milioane de euro.

- Fondul de Investiții Publice a fost înființat pentru a investi în mod transparent capitalul adunat prin intermediul programului pentru binele R. Moldova și a populației acesteia, în baza exemplului de succes al Corporației Provocările Mileniului.

- Programul creează o platformă internațională unică care poate amplifica vocea Moldovei în spațiul geopolitic, diplomatic, comercial și investițional.

- Programul va gestiona fluxuri sporite de investiții străine directe (ISD) care pot consolida și diversifica economia, creând astfel locuri de muncă noi și sigure pentru poporul moldovenesc, cu consecințe politice pozitive pentru guvern.

De menționat că „Henley & Partners” este lider mondial în planificarea reședinței și a cetățeniei. „În fiecare an, sute de persoane bogate și consilierii lor se bazează pe expertiza și experiența noastră în acest domeniu. Profesioniștii de înaltă calificare din cadrul companiei lucrează împreună ca o echipă în peste 30 de birouri din întreaga lume. Conceptul de planificare a șederii și cetățeniei a fost creat de „Henley & Partners” în anii 90. Pe măsură ce globalizarea s-a extins, reședința și cetățenia au devenit subiecte de interes semnificativ în rândul numărului tot mai mare de antreprenori și investitori mobili internaționali pe care îi slujim cu mândrie zilnic.

Compania deține și o practică de consiliere guvernamentală care a gestionat mai mult de 8 miliarde USD în investiții străine directe. Compania a oferit consultanță strategică și în proiectarea, implementarea și funcționarea celor mai reușite programe de rezidență și cetățenie din lume”, conchide sursa citată.

Sursa: Ziarul Național