Igor Dodon anunță că normele legale trebuie să fie respectate, indiferent cine este tras la răspundere, reprezentantul PPDA, Gheorghe Petic, sau oricare altă persoană. Opinia a fost exprimată azi de șeful statului în urma ședinței Consiliului Suprem de Securitate.

Potrivit lui Dodon, cazul lui Gheorghe Petic care a fugit miercuri, 17 iulie, din sala de judecată, a fost abordat în cadrul ședinței Consiliului.

Nu mă refer la domnul Petic sau altul, pentru că justiția să se expună referitor la faptul dacă este vinovat sau nu. Am impresia mea personală. Consider că au fost foarte multe dosare politice, intentate de fosta guvernare. Dar, indiferent la cine se referă, dacă avem justiție, avem stat, trebuie să fie respectate normele legale. Dacă este eliberat – este eliberat, iar dacă nu este eliberat, atunci statul trebuie să asigure normele legale”, a declarat Dodon.

Amintim că Gheorghe Petic, condamnat la trei ani și jumătate pentru viol, a fugit ieri de la ședința de judecată de la Curtea de Apel Chișinău și a anunțat că nu se mai întoarce în penitenciar. Acesta a sărit peste angajații ANP și câțiva polițiști care îl păzeau și a ieșit afară, acolo unde îl așteptau mai mulți susținători PPDA.

Detalii: (VIDEO) Momentul când Petic fuge din sala de judecată sub ochii polițiștilor lui Năstase

Imediat cum s-a pomenit între susținători, Petic a strigat: „Nu mă mai întorc la pușcărie. Statul este capturat”.

Mai mulţi oameni care au venit să-l susţină, l-au înconjurat, şi au încurcat poliţiştilor să îl reţină. Printre mulţime era şi Pavel Grigorciuc, care striga: "Jos judecatorii corupţi".