În dimineața de 20 iunie, un procuror care se întorcea de la o ședință de judecată, a fost atacat din spate de un bărbat, chiar în preajma sediului Procuraturii din Hânceşti. Femeia a fost lovită în cap cu o țeavă, după care a căzut la pământ și și-a pierdut cunoștința. Chiar dacă atunci, poliția spunea că au identificat atacatorul, la aproape o lună de la acel incident, oamenii legii nu au reținut nicio persoană

Gheorghe Balan, șeful interimar al Inspectoratului General al Poliției, întrebat dacă a fost reținut cel care a atacat procurorul de la Hâncești, ne-a spus că nu este la curent cu acest caz și ne-a sugerat să apelăm la Alexei Laza, șeful-adjunct a INI.

„Nu sunt la curent cu acest caz, nu cunosc nimic, dar încercați să-l sunați pe colonelul Alexei Laza de la INI. Ei trebuie să cunoască mai multe, căci ei se ocupă de caz”, ne-a spus Balan.

Nici de la Laza nu am putut afla mai multe detalii. Șeful INI nu ne-a putut spune dacă a fost sau nu reținut bănuitul, a menționat că se află într-o ședință și ne-a sugerat să întrebăm reprezentanții serviciului de presă al IGP despre acest caz.

De altă parte, Remus Moroz, șeful Procuraturii Hâncești, a declarat telefonic că până în prezent se desfășoară urmărirea penală și nu există nicio persoană reținută.

„La moment bănuitul nu este reținut, încă nu a fost stabilit locul aflării acestuia. A dispărut. A fost anunțat în urmărire internațională”, ne-a spus Moroz.

Amintim că în cadrul ședinței de Guvern din 20 iunie anul curent, despre acest caz a vorbit și Andrei Năstase, ministru Afacerilor Interne. Năstase susținea atunci că „au fost ridicare înregistrările video şi în momentul de faţă persoana este identificată şi urmează a fi căutată şi reţinută”.