Ministru Afacerilor Interne, Andrei Năstase, consideră că una din realizările sale din această viață, este faptul că a adus libertatea în țară, iar decând el este la MAI, societatea răsuflă mai ușor. Cel puțin, așa a declarat Andrei Năstase într-un interviu acordat portalului nordnews.md.

Întrebat de jurnalistul Nordnews.MD dacă are semnale că businessul răsuflă mai ușor, asta după ce anterior ar fi declarat deseori că până a veni la guvernare, R. Molvova era un stat capturat în care poliția exercită presiune asupra businessului, Andrei Năstase, a spus că:

„Am semnale că societatea răsuflă mai ușor, în general. Dacă mergeți pe stradă, o să vă dați seama și dvs. de acest lucru. Dacă este o realizare în viața asta, pe care poți să o spun, la care am pus și eu umărul, este că am adus libertatea în țara aceasta. Scuzați-mi lipsa de modestie, dar și asta este esențial”.

Totodată, Năstase susține că toate acțiunile sale fac parte a unui proces transparent și, în pofida faptului că nu s-a făcut încă o lună decând este la șefia MAI, acesta poate să vorbească despre multe realizări.

„Încerc ca tot ceea ce fac să fie parte a unui proces transparent, deschis, așa cum am fost printre oameni, vreau să rămân printre oameni, nu vreau să mă desprind de la pământ, pentru că aș da un semnal prost pentru alții. De asta am să fiu în permanență cu oamenii și în momentul în care o să ajung la Bălți neapărat am să vă informez și o să mai facem un interviu. Poate atunci o să vă pot vorbi  despre mai multe realizări, pentru că încă nu am împlinit o lună de când sunt aici și eu pot să vorbesc de multe realizări, întâi de toate de un fundament bun pus în relațiile ministerului cu străinătatea. Știți că m-am întors acum din Germania, am avut o întîlnire cu minstrul de interne al statului liber bavarez, cu șeful poliției din Bavaria, cu oficialii din cadrul primăriei, cu viceprimarul din Munchen”, a spus Năstase.