Au apărut noi detalii despre tragicul accident, soldat cu moartea unui motociclist, care a avut loc cu implicarea unui Duster al IGP în apropiere de loclaitatea Chirsova, din municipiul Comrat.

Mariana Bețivu, ofițerul de presă al IGP, a declarat pentru Deschide.MD că, aseară, în jurul orei 23:16, prin intermediul numărului unic 112, Inspectoratul de poliție Comrat a fost sesizat de către o persoană, despre faptul că satul Svetlâi, Comrat, cinci motociclete se deplasează cu viteză excesivă, iar conducătorii acestora lovesc cu pumnii în automobile.

„Imediat la faţa locului s-a deplasat un echipaj al poliție. Totodată, un polițist de la IP Comrat,din cadrul grupului operativ, a primit informație de la 112, precum că în apropierea satului Chirsova din partea municipiul Comrat s-a produs un accident. Astfel, deplasându-se la fața locului cu mașina de serviciu de marca Dacia Duster, cu girofarul pornit, a lovit lateral cu partea stângă a automobilului, motocicleta de marca Yamaha, condusă de un bărbat de 33 de ani, locuitor al raionului Cahul. Acesta se deplasa în întâmpinare cu viteză excesivă. Ulterior, o altă motocicletă de marca Honda, condusă de un motociclist în vârstă de 28 de ani, s-a izbit în Duster-ul, care staționa pe carosabil”, ne-a spus Bețivu.

Bețivu, a ținut să adauge că în urma accidentului, motociclistul care conducea Honda, tânărul în vârstă de 28 de ani, a decedat la Spitalul raional Comrat.

„Primul motociclist implicat în accident, cel care se afla la ghidonul motocicletei Yamaha a fost transporta la spital cu diverse traumatisme, iar cel de al doilea motociclist a decedat pe patul de spital.  Pe cazul dat a fost pornită urmărirea penală, iar Procuratura raionului Comrat urmează să investigheze toate circumstanțele producerii accidentului. Menționăm, motocicliștii dispun de permise de conducere cu categoria (A), fiind verificaţi alcoolscopic, s-a constatat că niciunul din ei nu se afla in stare de ebrietate alcoolică”, a mai spus Bețivu.

FOTO // Accident mortal cu implicare unei mașini a IGP, la Comrat