Un bărbat de 59 de ani a murit, după ce a fost lovit de un TIR. Accidentul s-a produs noaptea trecută, în jurul orei 23:11, în localitatea pelivan, din raionul Orhei. Potrivit poliției, pietonul traversa strada neregulamentar, în loc neiluminat, dorind să ajungă pe partea opusă a carosabilului, unde îl aștepta un taxi.

Potrivit poliției, bărbatul a fost lovit mortal de un TIR de marca DAF, la volanul căruia se afla un șofer în vârstă de 59 de ani.

„Cu doar o oră înainte de producerea tragediei, un conducător auto a expediat Inspectoratului Național de Patrulare o înregistrare video în care un bărbat în stare de ebrietate stă culcat chiar pe traseu, în haine întunecate, noaptea”, se arată într-un comunicat al INP.Conform datelor INP, de la începutul anului, în țară au avut loc 173 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor care traversau strada neregulamentar. 24 de persoane și-au pierdut viața, iar 150 au fost traumatizate.

INP atenționează pietonii să traverseze strada regulamentar și să nu-și pună viața în pericol, iar conducătorii auto sunt îndemnați să respecte limita de viteză, pentru a reuși să reacționeze la timp.