Un tânăr de 22 de ani a chemat poliția, după ce doi colegi de pahar s-au luat la pumni, iar conflictul dintre cei doi a culminat cu o crimă. Cazul a avut loc ieri, în jurul orei 19:00, în localitatea Caracușenii Vechi, din raionul Briceni.

Este vorba despre doi bărbați în vârstă de 53 și 56 de ani, unul originar din localitatea Răspopeni, Șoldănești, iar altul din staul Pelenia, raionul Drochia. Cei doi, în după-amiaza zilei de ieri, au venit în ospeție la tânărul din Caracușenii Vechi, unde au consumat împreună băuturi alcoolice.

Spre seară, între cei doi s-a iscat o ceartă care a culminat cu un schimb de pumni. Bărbatul de 56 de ani l-a bătut până la moarte pe colegul său de pahar în vârstă de 53 de ani, iar gazda a solicitat intervenția poliției.

Potrivit reprezentanților poliției locale, la fața locului s-a deplasat grupul operativ din cadrul IP Briceni, care au găsit trupul neînsuflețit al bărbatului, pe suprafața căruia erau prezente mai multe semne de moarte violentă, dar și pe făptaș cu hainele murdare de sânge.

„În urma examinării cadavrului, de către medicii legiști, s-a stabilit că acesta avea mai multe coaste fracturate, îi lipseau mai mulți dinți din gură, dar și avea pe față mai multe echimoze. Bărbatul în vârstă de 56 de ani, era în stare de ebrietate, rezultatele testului alcoolscopic au arătat că acesta avea 0.90 mg/l de alcool în aerul expirat, dar și era cu hainele murdare de sânge”, ne-a spus reprezentantul IP Briceni.

Bărbatul și-a recunoscut vina și a fost reținut pentru 72 de ore,iar pe numele său a fost pornită o cauză penală.