Luna Iulie este luna prieteniei la MRP, unde săptămâna trecută a început Programul de Tabere „ARC”, ediția 2019, care aduce la un loc copii și tineri români din toată lumea.

Astăzi, 10 iulie, cei peste 50 de copii din Italia și Bulgaria din Tabăra de la Căprioara au avut un oaspete deosebit. Ministrul Natalia-Elena Intotero s-a alăturat copiilor și i-a însoțit la atelierele de creație și pictură, felicitându-i pe participanți pentru creativitatea de care au dat dovadă.

De asemenea, demnitarul le-a transmis copiilor că taberele ARC prin toate activitățile derulate, fie în competițiile sportive sau prin joc și voie bună, sunt o ocazie să se bucure că sunt români și că pentru noi, cei de acasă, e o șansă să-i cunoaștem mai bine pe copiii români de pretutindeni care iau cu ei oriunde merg, o parte din România.

Taberele „ARC” sunt organizate în perioada 1 iulie – 27 august 2019, în serii consecutive de câte 7 zile în Centrele de Agrement din Sulina, județul Tulcea, Oglinzi, județul Neamț, Căprioara, județul Hunedoara și Săcelu, județul Gorj.

Anul acesta, la ediția 2019 sunt așteptați în taberele ARC peste 3.000 de copii și tineri români din Albania, Austria, Bulgaria, Canada, Cehia, Emiratele Arabe Unite, Franța, Germania, Grecia, Italia, Macedonia de Nord, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Serbia, Spania, Statele Unite ale Americii, Ucraina și Ungaria.